Avrupa’dan Asya’ya dünyanın dört bir yanında birbirinden hoş ülkeleri gezen turistler, başlarına gelen ve uzun müddet tesirinden çıkamadıkları birbirinden değişik kültür şoklarını paylaşmışlar. Kesinlikle bir göz atın! 😅👇 Kaynak: https://www.boredpanda.com/co…
Kaynak: https://www.boredpanda.com/countries-…
1. “Venezuela’da bir aileyi akşam yemeğine çağırdık lakin bir türlü gitmek bilmediler! Kanada doğumlu olduğu için nezaketinden ödün vermeyen babam daima ‘Çok yorulduk biz de’ üzere şeyler söyleyerek durumu anlatmaya çalıştı.”

“Hatta en sonunda babam dayanamayınca ‘Çok yorgunuz, artık uyumak istiyoruz, neden gitmiyorsunuz?’ diye patladı… Konuklarımız de tıpkı formda hudutlu sinirli ‘Niye bir türlü salmadınız bizi?’ dediler!
Meğerse Venezuela kültüründe misafirliğe davet edildiğinizde konut sahipleri gitmenizi isteyene kadar gitmiyormuşsunuz. Kanada kültüründe ise konuklarınızdan gitmelerini istemek çok ayıp görülüyor.’
2. “Hırvatistan’da yalnızca konutunuzu değil, konutunuzun olduğu sokağı da temizlemeniz bir gelenek.”

3. “Ben 20 yaşındayken Avustralya’ya taşındık, ülkenin lisanı İngilizce sanıyordum fakat konuşulan iki sözden birini anlamıyorum! Beşerler burada kendilerine has bir lisan geliştirmişler adeta.”

4. “Amerika’da ekseriyetle nezaketen garsonlarla konuşmak durumunda kalıyorsunuz. İspanya’ya gittiğimde garsonların bizi hiç sallamaması, yalnızca siparişlerini alıp geçmesi benim üzere içe dönükler için çok ülkü. Sipariş ver, yemek gelsin, afiyetle ye.”

5. “Bunu söylemekten biraz utanç duyuyorum fakat ABD’de doğup büyüyen biri olarak tüm dünya ülkelerinin bizi örnek aldığını öğrenmiştik. Birinci kere yurtdışına dışına çıktığımda hiç de o denli olmadığını, tüm ülkelerin pek kendi hallerinde nizam kurduklarını gördüm.”

“Daha da abartılı olanı tüm dünya vatandaşlarının elinde fırsat olsa ABD’de yaşamak isteyeceğine inanıyorduk fakat beşerler bizi bir latife materyali, eğitimsiz bireyler olarak görüyorlar…”
6. “Yeni Zelanda’da beşerler ortalıkta çıplak ayakla geziyor!”

7. “Babaannemler İrlanda’da yaşarken insanlara ikram verildiğinde birinci olarak teşekkür edip reddetmek görgü kuralıymış. Fakat ikinci sefer ikram veriliğinde kabul edebiliyorsunuz yani.”

“Bu formda öğrendikleri için Amerika’da çok zahmet çekmişler. Bana da ne vakit birinci seferinde kabul etmem kızarlardı. Hatta babaannemle sıradan bir konuşma şöyle yaşanıyordu;
- Bir bardak çay ister misiniz?
Hayır, teşekkür ederim. Hiç zahmet etmeyin.
Olur mu canım ne zahmeti, içelim haydi.
O vakit içelim bakalım, madem kendinize yapıyorsunuz.”
8. “Almanya ve İngiltere üzere ülkelerde beşerler o kadar kısa aralık yürümeye alışkın ki birkaç saatlik otomobil seyahatleri çok uzun karşılanıyor.”

9. “Şili’de yarına buluşma planı yaparsanız gelecek hafta buluşursunuz, gelecek hafta buluşalım derseniz asla görüşmezsiniz…”

10. “Endonezya’da toplu taşımaya bindiğiniz anda yanınızda oturan yabancılar sizinle konuşmaya başlıyor, ailenizden tutun aşk hayatınıza kadar sizinle ilgili her ayrıntısı sorguluyorlar. Niçin çocuğunuz yok, niçin şişmansın, niçin saçını kestirdin…”

11. “ABD’de ziyaret ettiğim kentlerde sokaklarda yaşayan evsiz insanların sayısı şoka uğrattı beni. Ayrıyeten en ünlü kentlerinden kimileri büsbütün çiş kokuyordu!”

12. “Belki çok garip bir şey değil fakat ben Hindistan’da el ele tutuşan arkadaş erkekleri görünce oldukça şaşırmıştım.”

13. “Tayland’da küçük çocuklar hayatlarında birinci defa açık ciltli bir insan gördükleri için şaşırmış ve beni ellemişlerdi. İkimiz için de kültür şokuydu.”

14. “Birkaç sene evvel Sovyetler Birliği doğumlu biriyle tanışmıştım ve hayatında birinci defa imza kampanyası görmüştü. ‘Benim ülkemde hükümeti değiştirmek istediğinde genelde ortadan kaybolursun’ demişti…”

15. “Çin’de 1 milyardan fazla insan yaşadığı için durumu anlayabiliyorum lakin herkes o kadar agresif ve sonlu ki… İnsanları itmeden bir yere gitmek, bilet almak imkansız.”

16. “Japonların disiplinli bir toplum olması beni çok etkiledi. Devasa heykellerin olduğu Hakone Müzesi’ni gezerken çeşidin sonunda ayaklarımızı sokabileceğimiz ufak bir kaplıcaya getirdiler bizi. Sırasıyla yapmamız gereken her şeyin yazdığı bir de liste verdiler.”

“Liste bildiğiniz şu formdaydı; Ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı çıkarın. Çoraplarınızı ayakkabılarınızın içine koyun. Ayakkabılarınız için ayrılan kısma yerleştirin. Pantolonunuzu ikişer santimetrelik ortalarla dışa yanlışsız katlayın. Baldır kasınızın hizasına gelene kadar katlamaya devam edin. Son katınızın sıkı olmasına dikkat edin. Ayaklarınızı sıcak suya sokun ve keyfini çıkarın…
Japon iştirakçiler olağan ki hiç zorlanmadan sırasıyla her maddeyi yerine getirdiler. Bizim üzere yabancı turistler ise olayı anlayana kadar rehberlerimiz her adımı teker teker yine okudu.”
17. “Kanada’da toplasan 800 kişinin yaşadığı bir kasabada büyüdüm, bu yüzden birinci kere Kaliforniya’ya gidip o inanılmaz kalabalık ve trafik ile karşılaşınca hayatımın şokunu yaşadım.”

Sizi en çok şaşırtan gerçek hangisi oldu? Haydi yorumlara!
Kaynak: Onedio : https://onedio.com/haber/dunyanin-dort-bir-yanindan-ulkeleri-ziyaret-eden-turistlerin-uzun-sure-etkisinden-cikamadigi-17-kultur-soku-1102270