Şimdi yükleniyor

Kare kare tarih maratonu başlıyor! Ödül büyük

kare_kare_tarih_maratonu_basliyor_odul_buyuk_1625041225_8774 Kare kare tarih maratonu başlıyor! Ödül büyük
Uludağ, göller ve şelaleler gibi doğal zenginlikleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tarihi eserleri, zengin mutfak kültürü, termal kaynakları gibi değerleriyle turizmin her alanına hizmet edebilecek potansiyele sahip olmasına rağmen, turizmden hak ettiğini alamayan Bursa’nın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı için bir etkinlik daha hayat buluyor. Bursa’nın turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi amacıyla kentin sahip olduğu değerleri her platformda tanıtmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi ulusal çapta bir etkinliğe daha imza atıyor.  Bursa’yı dünyaya tanıtmak ve turizmi geliştirmek için 2021 yılını Bursa için “Hanlar Bölgesi ve İpek yılı” ilan eden Büyükşehir Belediyesi, bu temaya uygun olarak Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu düzenliyor.

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile yapılan maraton 2-3-4 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dijital (Sayısal) renkli veya siyah-beyaz fotoğraf olarak tek bölüm olan maratonda tüm fotoğraflar bir arada değerlendirilecek. Fotoğraf maratonu katılım başvuruları, 2 Temmuz 2021 Cuma günü saat 09.00 ile 4 Temmuz 2021 Pazar saat 20.00 arasında Bursa UNESCO Meydanı’ndaki (Bursa Tarihi Belediye Binası yanı) kayıt masasında “Katılım Başvuru Formu” doldurularak yapılacak. Bursa Fotoğraf Maratonu kayıt masasında yapılacak kayıt ve belirlenen bir görüntünün çekilmesi ile başlayacak ve 4 Temmuz’da son fotoğraf yüklemesi yapılmış olacak. Maratona katılan eserler 9 Temmuz’da değerlendirmeye alınacak ve sonuçlar da 10 Temmuz’da açıklanacak.

SLVyf_1625041249_3226 Kare kare tarih maratonu başlıyor! Ödül büyük

AÇIK HAVA MÜZESİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinospark Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısıyla, “Bursa’nın Hanları, Tarihi Dokusu ve İpek” temalı Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu’nu kamuoyuna duyurdu. BUFSAD Başkanı Serpil Savaş’ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Aktaş, Bursa’nın tanıtımı için her platformda yoğun bir çaba harcadıklarını açıkladı. Bursa’nın geleceği için canla başla çalıştıklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Turizm profesyonelleri ile yaptığımız toplantılardan, uluslararası fuarlara katılıma, dijital platformların doğru ve etkin bir şekilde kullanılmasından yeni turizm haritası oluşturulmasına varıncaya kadar her imkânı değerlendirip, Bursa’nın geleceği için canla başla çalışıyoruz. UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan şehrimiz, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı programına da aday gösterilen 2 ilden biri oldu. Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi şu anda Tarihi Çarşı Ve Hanlar Bölgesi’ni daha da ön plana çıkaracak olan bir proje yürütüyoruz. Hanlar Bölgesi bünyesinde; 14 han, 1 bedesten, 13 açık çarşı, 7 üstü örtülü çarşı, 11 kapalı çarşı, 4 pazar alanı, 21 cami, 177 sivil mimarlık örneği yapı, 1 okul ve 3 türbenin bulunduğu, tam anlamıyla bir açık hava müzesi konumunda. Biz bu yıl Hanlar Bölgesi ve ipeği daha da ön plana çıkaracak, daha da parlatacak etkinlik ve programlar yapacağımızı söylemiştik. Amacımız Bursa’mızın günlük hayatının kalbi sayılan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin ve yine geleneksel değerlerimizden biri olan ipeğin daha sağlıklı bir planla tanıtılmasını sağlamak” dedi.

GELECEĞE MİRAS

Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu’nun da bu etkinliklerden biri olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Amacımız, Bursa’mızın tanıtımına katkı sağlamak, şehrimizin tarihi güzelliklerini ön plana çıkarmaktır. Bu vesileyle, şehir dokusu ve şehirde sosyal yaşam gibi unsurların, fotoğraf sanatçıları tarafından kadraja alınmasına olanak sağlanmış olacak. Aynı zamanda şehrimizin görsel arşivini destekleyip geleceğe miras bırakırken, fotoğraf sanatına ilgi duyan fotoğraf severlerin Bursa’da buluşmasına imkan sağlamış olacağız. Bursa’mızın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığım bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

TOPLAM 50 BİN TL ÖDÜL

Katılımın ücretsiz olduğu ve her katılımcının en fazla 4 adet sayısal renkli veya siyah-beyaz eserle katılabileceği maraton, Seçici Kurul üyeleri ve TFSF Temsilcileri ile birinci dereceden yakınları dışında, Türkiye’de yerleşik amatör ve profesyonel 18 yaş üstü tüm fotoğrafçıların katılımına açık olacak. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ali Sait Liman, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova, Sanatçı – Küratör Denizhan Özer, Fotoğraf Sanatçısı- Küratör Fahrettin Beceren, Fotoğraf Sanatçısı / EFİAP Savaş Şener ve BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Savaş’tan oluşan Seçici Kurul, son yüklemesi 4 Temmuz 2021 saat 23.00 olan fotoğrafları 9 Temmuz’da değerlendirmeye alacak. Sonuçlar ise 10 Temmuz 2021’de açıklanacak. Ulusal Bursa Fotoğraf Maratonu’nun birincisi 10 bin TL, ikincisi 6 bin TL ve üçüncüsü de 4 bin TL ile ödüllendirilecek. 3 adet mansiyona 2 biner TL, 1 adet Kurum Özel Ödülüne 2 bin TL, 1 adet Jüri Özel Ödülü ne 2 bin TL ve sergilemeye değer görülen 40 esere de 500’er TL para ödülü verilecek.

Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu ile ilgili tüm detaylar ile başvuru formuna bursa.bel.tr ve tfsfonayliyarismalar.org sitelerinden ulaşılabilecek.

Bir Cevap Yazın

Gezi Biletim sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin