Tekirdağ’da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tekirdağ-Gezilecek-Yerler

Tekirdağ’da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Gezi Biletim’den merhaba dostlar, rotamızda bugün Tekirdağ var. Tekirdağ’da neler yapılabilir, Tekirdağ’da gezilecek yerler nereler, nerelerde yemek yenebilir, nerelerde uygun fiyattan konaklama yapılabilir vb. Bunları inceleyeceğiz, eğer bir gün yolunuz Tekirdağ’a düşerse veya Tekirdağ’a gitmek gezmek isterseniz sizler için kolaylık sağlayacak bilgileri Gezi Biletim’den bulabilirsiniz. Hadi gelin birlikte inceleyelim.


Tekirdağ çok büyük bir şehir değildir. Fakat içinde ve çevresinde görülmesi gereken güzellikler çoktur. Buralar özellikle Şarköy, Kumbağ, Uçmakdere’dir. Tekirdağ’da ulaşım kolaydır. Trafik derdi çok fazla yoktur. En azından İstanbul gibi bir trafiğe sahip değildir. Özel aracınız ile gidiyorsanız trafiğe takılacağınız tek yer Tekira Alışveriş Merkezi civarındaki yollar olabilir. Yaya olarak seyahat edecekseniz de ulaşımınız Tekirdağ halk otobüsleri ve küçük minibüsler ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Eğer birisi “Tekirdağ’a gittin mi? Tekirdağ’ı gezdin mi” diye sorduğunda “Evet gezdim” diye cevap verebilmek istiyorsanız, Tekirdağ seyahatinize en az “2 gün”  ayırmanızı tavsiye ederim. Bakalım bu 2 günde Tekirdağ’da nereler gezilmeli, görülmeli, nerede ne yemek yenmeli, nerede kalınmalı, bir bakalım!


TEKİRDAĞ’DA GEZİLİP GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER!


TEKİRDAĞ ARKEOLOJİ ve ETNOGRAFYA MÜZESİ

TekirdaC49FArkeolojiveEtnografyaMC3BCzesi Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Taş Eserler Salonu Perinthos (Marmara Ereğlisi), Heraion (Karaevlialtı), Byzante (Barbaros), Apri (Kermeyan) ve Naip Tümülüsü gibi Tekirdağ’ın farklı ilçelerinde bulunan eserlerden oluşuyor. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesin de, tarih öncesi çağlardan Bizans Dönemine kadar olan süre içinde yapılmış olan farklı eserler yer alıyor.
Eğer tarih sever biri iseniz, gezdiğiniz yerlerin tarihine de göz atmak isterseniz burası tam da size göre bir yer olabilir.

  • Çalışma Saatleri: 08:00 – 17:00 arasındadır.
  • Giriş Ücreti: Giriş ücreti yoktur. Girişler ücretsizdir.

RAKOCZİ MÜZESİ


RakocziMC3BCzesi Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tarih severler için buram buram tarih kokan bir müze. Bu müze Macar kurtuluş kahramanına, II.Rakoczi Frençh’e ait. Eski bir Türk evi olan bina Rakoczi Müzesi olarak kullanılıyor. Eski bir Türk evi olan bina Rakoczi Müzesi olarak kullanılıyor. Macar bağımsızlık hareketinin önderi, Erdel prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’da son bulan hayatının izlerini yaşadığı binayı gezerek görebilirsiniz.

  • Çalışma Saatleri: 09:00 – 17:00 arasındadır
  • Giriş Ücreti: 3 TL’dir.

NAMIK KEMAL EVİ


NAMIKKEMALEVC4B0 Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tekirdağ demek Namık Kemal demek. Üniversitesinden, caddelerine, kütüphanesinden, müzesine kadar Namık Kemal ismini Tekirdağ’da görmek mümkündür. Namık Kemal Evi’nin bodrum katında sergi salonu, zemin katta Atatürk ve Namık Kemal’in portreleri, teşhir dolabı, Namık Kemal’in mezarının ve II. French Rakoczi’nin yağlı boya tabloları ve Namık Kemal’e ait belgeler ile eşyalar sergilenmektedir.

  • Çalışma Saatleri: 09:00 – 17:00 arasındadır.
  • Giriş Ücreti: Giriş ücreti yoktur. Girişler ücretsizdir.

HORA FENERİ


HORAFENERC4B0 Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunana Hora Feneri tam 157 yıldır gemilere ışık tutmaktadır. Fransa’dan getirilen özel malzemeler ile Hora Feneri inşa edilmiştir. Günümüzde de hala o cazibesini, tarihini korumaktadır. Hora Feneri’nin ışığı tam 20 Mil mesafeden görülmektedir. Bu 40 kilometre mesafeye tekabül etmektedir.


ŞARKÖY


C59EARKC396Y-1024x683 Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tekirdağ’ın en güzel ilçelerinden birisi de Şarköy’dür. Gerek turistler gerek Tekirdağ’da yaşayanlar, hatta Tekirdağ’ın diğer ilçelerinden yaşayanlar içinde bir cennet olarak bilinir. Türkiye’nin en uzun kumsallarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Kumsalın uzunluğu tam 60 kilometredir. Dünyanın en uzun 12. Sahili arasında yer almaktadır.

Bununla birlikte denizi ve kumsalı sürekli olarak kendini temizler, yani denize girmek istediğiniz zamanlarda “Acaba denizi nasıldır? Pis midir?” düşüncesine kapılmadan rahatlıkla girebilirsiniz.


UÇMAKDERE


ucmakdere-1024x576 Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Eğer ekstrem sporlara ilgi duyuyorsanız işte burası tam da size göre bir yer. Uçmakdere denildiğinde, akla ilk olarak “yamaç paraşütü” gelir.  Yamaç paraşütü yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda Uçmakdere kamp yapmak için elverişli bir yerdir. Adeta Marmara Denizi ayaklarınızın altındadır. 


KUMBAĞ


KUMBAC49E Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Kumbağ, İstanbul’a iki buçuk saatlik mesafededir. Adeta tatilcilerin gözde mekanlarındandır. Eskiden beri liman olarak kullanılmaktaydı. Yoğun ilgi görülen Kumbağ yaklaşık 10 sene önce turizme açılmıştır. Bu şekilde turizmcilerin, deniz kum güneş severlerin odak noktası olmuştur. 


Çamlıköy Kastro Plajı


C387amlC4B1kC3B6yKastroPlajC4B1 Tekirdağ'da Gezilecek Yerler! Tekirdağ Gezi Rehberi!

Tekirdağ il merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kastro Plajı adeta bilinmeyen gizli bir cennettir. 3 kilometrelik plajı ve yemyeşil ormanın, masmavi deniz ile buluştuğu enfes bir yerdir. Kamp için, piknik için, kafa dinlemek için, eşsiz bir yerdir.

Şehrin gürültüsünden, yorgun havasından eğer bunaldıysanız işte burası tam da size göre bir yer. Çadırınızı alıp kamp yapmaya gidebilirsiniz. Temiz hava eşliğinde zihninizi boşaltıp mutlu olabilirsiniz.

  • Çamlıköy Kastro Plajına Girişi Ücreti: 15 TL – 120 TL arasındadır.

Konu İçerisinde yazmayı unuttuğumu veya yazılması gereken diğer şeyleri, görüşlerinizi, düşüncelerinizi, yorum yaparak belirtirseniz çok sevinirim dostlar..

Eğer Sizinde Yolunuz Bir Gün Tekirdağ’a Düşerse, Gezi Biletim’in Size Rehber Olmasını Dilerim..


 

Bir Cevap Yazın

You May Have Missed